Databox logo Databox logo

Cloud

Archive Backup

Archive Backup - Dugoročna pohrana podataka

Uklonite rizik od gubitka podataka uslijed cyber napada korištenjem tehnologije za sigurnosno kopiranje dizajnirane za offline rad. DataBox je #01 Privatni Data Centar gdje našim klijentima preporučujemo dvostruko sigurnosno kopiranje.

Archive Backup je usluga sigurnosnog kopiranja podataka na magnetske trake. Magnetske trake omogućuju dugoročnu pohranu podataka, ali samo ako su pravilno skladištene. Zato DataBox ima posebno opremljenu prostoriju za pohranu traka za arhivsko kopiranje. 

Online je sigurno, offline + online je sigurnije

Svi radimo sa sve više podataka, koji svakim danom postaju sve veći. Istovremeno raste i broj cyber napada jer još uvijek ima tvrtki koje se vode mišlju, “Ma neće nas, mi smo premali i nebitni”. Nadamo se da nikada nećete biti meta napada, ali nada nije dovoljna. Isto kao što gubitak podataka nije uvijek uzrokovan napadima. Često ljudske greške brišu čitave online arhive. Najbolja zaštita od ljudskih grešaka je suradnja s najboljim ljudima koji izvrsno rade svoj posao. Možete biti još sigurniji ako uz primarni backup periodično izvršavate i archive backup. Time se postiže maksimalna zaštita vaših podataka jer čak i da svijet koji poznajemo prestane postojati, podaci s magnetskih traka za arhivsko kopiranje bili bi vam dostupni.

Prednosti DataBox Archive Backup usluge

Magnetske trake idealan su medij za arhiviranje velikih količina podataka. Jedini razlog zbog kojeg tvrtke prezaju od tog tipa pohrane podataka je osjetljivost traka na vanjske uvjete. Većini malih i srednjih poduzeća opremanje vlastitog prostora za pohranu magnetskih traka predstavlja ogroman trošak. Kombinacija DataBox Archive Backup usluge i BaaS usluge vašim podacima pruža visoku razinu sigurnost (najbolji dostupan omjer uloženo-dobiveno).

Prednosti Archive Backup usluge:

  • Dugoročnost - podaci kopirani na magnetske trake čuvaju se duže nego na klasičnim diskovnim sustavima
  • Skalabilnost - jednostavna nadogradnja i zakup više prostora za pohranu
  • Fleksibilnost - plaćate samo ono što koristite
  • Poboljšana zaštita podataka - offline podaci ne mogu biti meta cyber napada
  • Jednostavnost oporavka i vraćanja podataka - ako izgubite svoje podatke, vršimo povrat podataka kao da se ništa nije dogodilo
  • Tehnička podrška 24/7/365 - naš tim upotpunjuje vaš tim i štedi vaše resurse
  • Pretvara CAPEX u OPEX - u usporedbi s ogromnim troškom koji može dovesti u pitanje opstanak poslovanja, Archive Backup je zanemariv mjesečni trošak

Pohranite vaš Data u naš Box i mirno spavajte.

Možda vam se čini kao da Archive Backup usluga nije neophodna, ali ako dođe do problema, arhivska sigurnosna kopija može biti razlika između kraha i spasa vašeg poslovanja. Najveća prednost prepuštanja brige o arhiviranju vaših podataka DataBox timu je što ćete u svakom trenutku znati da su svi vaši ključni podaci na sigurnom i lako dostupni. Garantirano.