Databox logo Databox logo

Cloud

Backup-as-a-Service

BaaS - Cloud backup u DataBox Data Centru

Vrijeme kada se sigurnosna kopija podataka vršila ručno bi trebalo biti iza vas. Mnogo malih i srednjih tvrtki razočaralo se u pouzdanost i tromost takve vrste backupa. Održavanje vlastite infrastrukture nije isplativo, a vrijeme potrebno za backup s različitih lokacija može se mnogo bolje iskoristiti. Iz tog razloga, automatsko kopiranje podataka je rješenje koje idealno  odgovara svim potrebama modernog poslovanja.

Pretvorite CAPEX u OPEX

Zaštita podatka je važnija nego ikada prije. Sve češće čujemo da su tvrtke nepovratno izgubile bitne podatke, što često ima katastrofalne posljedice. Zato neki troše velike svote na izgradnju vlastitih backup sustava i zapošljavanje IT stručnjaka. Time sigurnosna pohrana podataka sama po sebi postaje veliko opterećenje za budžete malih i srednjih poduzeća.

Cloud backup omogućava da istovremeno “sjedite na dvije stolice”.

Infrastruktura jamči sigurnost i automatsku pohranu podataka, neovisno o tome na  koliko lokacija i uređaja poslujete. Ne morate pronalaziti i zapošljavati IT stručnjake, ne morate uložiti financijska sredstva niti u jedan komad opreme, niti biti tehnološki znalci.

DataBox Backup as a Service nije kapitalni, već operativni trošak koji plaćate na mjesečnoj bazi.

Prednosti DataBox BaaS rješenja

Ušteda vremena, novca i energije nisu jedine prednosti managed backup usluge nad staromodnim sigurnosnim kopiranjem. Problem kod izgradnje vlastitog sustava za sigurnosno kopiranje je i ograničen prostor za pohranu. Potrebno je kopirati sve veće količine podataka, što onima koji svoj backup vrše ručno konstantno stvara nove troškove.

Prednosti najma Backup as a Service usluge:

  • Skalabilnost - jednostavna nadogradnja i zakup više prostora za pohranu
  • Fleksibilnost - plaćate samo ono što koristite
  • Poboljšana zaštita podataka - zahvaljujući potpunoj redundanciji sustava, postiže se apsolutna sigurnosna pohrana podataka
  • Jednostavnost oporavka i vraćanja podataka - ako izgubite svoje podatke, vraćamo ih kao da se ništa nije dogodilo
  • Tehnička podrška 24/7/365 - naš tim je vaš ti
  • Centralizirano upravljanje - upravljanje raznolikim nizovima podataka iz raznih izvora na jednom mjestu
  • Jednostavna integracija - povezivanje s fizičkom, virtualnom, javnom ili privatnom IT infrastrukturom
  • Pretvara CAPEX u OPEX - u usporedbi s ogromnim troškom koji može dovesti u pitanje opstanak poslovanja, BaaS je zanemariv mjesečni trošak

Automatski pohranjujte vaš Data u naš Box i fokusirajte se na svoj posao.

Najveća prednost prepuštanja brige o kopiranju i sigurnosti vaših podataka DataBox timu je što ćete u svakom trenutku znati da su svi vaši ključni podaci na sigurnom i lako dostupni. Garantirano.