Databox logo Databox logo

Data Centar

Cross Connect

Cross Connect - Poboljšajte performanse i sigurnost poslovanja

Brzina i pouzdanost mrežnih performansi mnogim su organizacijama od presudnog značaja za uspjeh poslovanja - a usluga Cross konekcije rješenje je s kojim će vaša mrežna povezanost biti stabilna, kvalitetna - i sigurna.

Što je DataBox Cross Connect i što donosi vašem poslovanju?

Povezanost, odnosno tehnički rečeno “connectivity”, jedna je od ključnih karakteristika data centra, a glavna mu je prednost mogućnost znatnog poboljšanja usluga klijenata. Ne postoji tvrtka kojoj unaprjeđenje mrežne povezanosti ne donosi ujedno i unaprjeđenje poslovanja - no što točno dobivate uslugom DataBox Cross Connect? 

Iskoristite prednosti “point-to-point” povezivanja

Pod ovim pojmom se podrazumijeva direktno“point-to-point” povezivanje među hardverskim komponentama, a uspostavlja se pomoću fizičkog mrežnog kabla koji spaja dvije lokacijski odvojene točke unutar podatkovnog centra. Primjerice, pružatelji Cloud usluga žele se mrežno povezati s pružateljima Internetskih usluga, ili se pak bankarski sustav želi povezati s nekim od Internet providera kako bi postigli brži doseg do podataka i sigurniji prijenos istih - upravo to im omogućujemo ovom uslugom. Korištenjem usluge Cross Connect, smanjuje se latencija, a povećavaju ukupne performanse - jer je povezanost među subjektima brža, pouzdanija i sigurnija.

Kraće vrijeme prijenosa informacija i poboljšana sigurnost

Komponente povezane ovim putem neusporedivo su stabilnije, ali i financijski povoljnije od konvencionalnog tipa povezivanja optičkim kablom, jer omogućavaju brži prijenos podataka i poboljšane sigurnosne aspekte. Osim toga, Cross konekcijama uspješno izbjegavamo tipične probleme poput zagušenja mreže kod prijenosa veće količine podataka, a osiguravamo i garantirano visoku operativnu brzinu.

Prednosti DataBox Cross Connect :

  • Smanjena latencija - direktna komunikacija među računalnim jedinicama podiže ukupne performanse
  • Povećane mrežne performanse - brzina prijenosa podataka povećava produktivnost vašeg poslovanja
  • Poboljšana sigurnost - minimiziran gubitak podataka i smanjen rizik od cyber napada zahvaljujući izbjegavanju javne mreže
  • Tehnička podrška 24/7/365 - naš tim upotpunjuje vaš tim i štedi vaše resurse